Tüm Bloglar

Emzirme Ve Emzirme Pozisyonları

Bebek istediği her an emzirilmelidir. İki emzirme arası en fazla iki saat olmalıdır. Yenidoğanda emzirme sıklığı gece dahil olmak üzere bebek her istediğinde ve en fazla iki saatte bir olacak şekilde düzenlenmelidir. Bebeğin uyanmadığı durumlarda iki saatte bir uyandırılıp emzirmeye devam edilmesi gerekir.

Devamı
18/11/2024 12:35

Bebeklerde Vitaminlerin Önemi

Yenidoğan bir bebeğin, doğduğu an itibari ile tüm vitaminlere ihtiyacı vardır. Hamilelik boyunca dengeli beslenilmiş, vitamin ve mineral takviyeleri yeterli miktarda sağlanmışsa, bebeğin vitamin geçişi de otomatik olarak sağlanmış olur. Yeterli ve sağlıklı beslenilmiş olunsa da, bebeğin K ve D vitaminlerini mutlaka dışarıdan alması gerekir. Doğum sonrasında anne sütünün yeterli olmadığı zamanlarda formül mamalar ile bebeğin vitamin ihtiyacı karşılanabilir.

Devamı
18/11/2024 12:28

Bebeklerde Reflü

Reflü 4 ay civarında en yoğun şekilde görülürken, reflünün 12-18 ay arasında tamamen düzelmesi beklenir. 24 aylıktan büyük bebeklerde reflü belirtileri olması nadir bir durumdur ve altta yatan bir probleme bağlı olarak geçmeyebilir. Böyle bir durumda ailenin çocuk doktoruna başvurmasında yarar vardır

Devamı
18/11/2024 11:58

Yeni Doğan Sarılığı

Sarılık, cilde sarı rengi veren bilirubin adlı maddenin kandaki seviyesinin yükselmesi ve deride birikmesi sonucu oluşur. Zamanında doğan yeni doğan bebeklerin yüzde 60’ında; erken doğan bebeklerin ise yüzde 80’inde yeni doğan sarılığı görülür.

Devamı
18/11/2024 11:56

Hamilelik Belirtileri

Anne adaylarının ilk 15 gün ile birlikte yaşayabileceği erken hamilelik belirtileri, adet gecikmesi, bulantı ve kusma, alt karın bölgesinde ağrı, ruh halinde değişiklikler, koku hassasiyetinin artması, göğüslerde şişkinlik ve hassasiyet, daha sık idrara çıkma, yorgunluk ve uyuma isteğidir.

Devamı
18/11/2024 11:32

Gebelik Döneminde Beslenme

Gebelik döneminde hem fetal büyümeyi ve gelişmeyi desteklemek hem de maternal metabolizmayı ve doku birikimini sürdürebilmek için beslenme gereksinimleri artmaktadır. Besin ögelerinin yetersiz alımı sonucu ortaya çıkan eksiklikler hamilelik sonuçları ve yenidoğan sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Devamı
18/11/2024 11:23

Trimester

Trimester Hamilelik süreci üçer aylık periyotlar şeklinde ele alınır ve takip edilir. Bebeğin gelişim süreci ve hamileliğin durumu, oluşabilecek riskler bu periyotlara göre incelenir. Bu dönemlere trimester denilmektedir.

Devamı
18/11/2024 11:09

Hamilelik Takvimi

Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici dönemlerinden biri olabilir. Ancak, bu süreçte vücudunuzda ve bebeğinizde her gün önemli değişiklikler meydana gelir. Hamilelik takvimi, bu değişimleri adım adım takip etmenize ve gebelik sürecinin her aşamasını daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Devamı
02/04/2024 18:55

Gelecekteki Annenin Diyeti

Anne olmak, sağlıklı bir yaşam tarzına daha da fazla özen göstermenizi gerektirir. Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını desteklemek için dengeli ve besleyici bir diyet önemlidir. İşte yeni anneler için sağlıklı bir beslenme rehberi:

Devamı
02/04/2024 18:55

Hamilelikte Beden ve Zihin Sağlığı

Beden ve Zihin Sağlığı: Kendinizi ve Bebeğinizi Desteklemenin Yolları Hamilelik, bir kadının hayatında büyük bir değişim ve heyecan verici bir süreçtir. Ancak, bu dönemde beden ve zihin sağlığını korumak önemlidir. İşte hamilelik sürecinde kendinizi ve bebeğinizi desteklemenin bazı yolları:

Devamı
02/04/2024 18:54
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.